SOM EL MON

Les desgracies que estan assolant a gran part de la Terra: Haití, Chile, Perú, China, Japó, etc., aixina com la sempre l'eterna Africa, nos te que fer reconsiderar la nostra postura i ajuda respecte a tots estos fets, sense oblidar-se de nosatros mateixa, dels nostres, que es lo que tenim mes prop.

En homenage ad ells, en la musica tenim la ferramenta que unix als Pobles i als seus habitants, per aixo vos invite a escoltar -i llegir la lletra de la canço- per a concienciar-nos en els problemes, per si podem ajudar.

SOMOS EL MUNDO ( Canço en Espanyol )


WE ARE THE WORLD ( Canço en angles )

miércoles, 17 de febrero de 2010

LES TRADICIONS MANISERES: L'IDIOSINCRASIA D'UN POBLE, LA SEUA HISTORIA, CULTURA, PATRIMONI I TRADICIONS DE LA MILENARIA CIUTAT DE MANISES.

Manises, Breçol de la Ceramica

Tradicio -del llatí traditio, traditions- es segons el Diccionari de la Llengua Espanyola: "Comunicación o transmisión de noticias, composiciones literarias, doctrinas, ritos, costumbres, hecha de padres a hijos al correr de los tiempos y sucederse las generaciones, . . . . . . doctrina, costumbre, etc., conservada en un pueblo, una comunidad, etc., por transmisión de una generación a otra."

En est any 2010, que comença, existixen dies senyalats per als manisers. Alguns son d'ambit general de la ciutadania, que es celebren o commemoren per tota una Nacio, i atres son unica i exclusivament per als manisers, que a lo llarc de la seua Historia, han guardat i celebrat -en un dia o data- en concret.

Les tradicions que vaig a nomenar van a ser de tot tipo: Social, Cultural, Economic, Religios i Politic, ya que tot este conjunt d'aniversaris o recorts -tots junts- fan que un Poble, com es el Nostre ( en la seua idiosincrasia particular ), han forjat lo que hui en dia conegam i amem.

Es van a incluore celebracions antigues, modernes i contemporanees, i tal vegada algunes hagen segut uniques, sols han tingut lloc un dia o dies, pero per l'importancia o resò que varen tindre, val la pena que apareguen.

Tenim que donar les gracies -com sempre- a tots els que han contribuït a que aço fora possible, als que varen tindre la visio i clarividencia de deixar, ya siga de paraula i sobre tot per escrit o en imagens, les costums i tradicions de la Nostra Ciutat. Als que han investigat -o estan investigant- i estan traguent a la llum lo que no es sabia o que no estava documentat.

Vaja des d'aci, el meu reconeiximent pel treball desinteressat i altruiste que fa que Manises tinga al seu abast tota esta informacio i documentacio que d'atra manera haguera segut impossible.

Manises, Febrer de 2010.
Pepe Esteve i Navarro

http://manisesonline.blogspot.com
c-e: manisesonline@ono.com


PD: Per a mes informacio sobre Manises:

Tambe t'invite a visitar:

Manises, Cifesa 1940

No hay comentarios:

Publicar un comentario