SOM EL MON

Les desgracies que estan assolant a gran part de la Terra: Haití, Chile, Perú, China, Japó, etc., aixina com la sempre l'eterna Africa, nos te que fer reconsiderar la nostra postura i ajuda respecte a tots estos fets, sense oblidar-se de nosatros mateixa, dels nostres, que es lo que tenim mes prop.

En homenage ad ells, en la musica tenim la ferramenta que unix als Pobles i als seus habitants, per aixo vos invite a escoltar -i llegir la lletra de la canço- per a concienciar-nos en els problemes, per si podem ajudar.

SOMOS EL MUNDO ( Canço en Espanyol )


WE ARE THE WORLD ( Canço en angles )

miércoles, 17 de febrero de 2010

04 ABRIL / ABRIL

PROGRAMA DE LA SEMANA SANTA MANISERA.
Encara que la S.S.M. ha començat en Març, el passat divendres dia 26, en este mes d'abril tambe s'oferix el programa sancer.

En este mes:

DIA 1: DIJOUS SANT.
DIA 2: DIVENDRES SANT.
DIA 3: DISSABTE SANT.
DIA 4: DUMENGE DE RESURRECCIO. L'ENCONTRE GLORIOS.

2010: INFORMACIO SOBRE EL DUMENGE DE PASQUA:

Puncha damunt de l'image per a vore-la a plana sancera





DIA 2: ANIVERSARI DE LA CONSTRUCCIO DE L'IGLESIA DE SANT JOAN BATISTE.


SEMANA SANTA MANISERA:
Durant este mes d'Abril te lloc la celebracio de la Semana Santa Manisera.
No tots els anys toca igual, per eixemple en este 2010, el dia 1 d'abril es Dijous Sant i el 2 Divendres Sant.
El Dissabte Sant es celebra la Nit de Gloria en el tradicional volteig de campanes i les traques i cohets en la plaça de l'Iglesia.
Finalisant el dumenge 4 d'abril como el Dumenge de Pasqua de Resurreccio, on te lloc l'Encontre Glorios en les germandats juntant-se en la Plaça de l'Iglesia. El Senyor Retor es dirigix a tot els presents i al poble en general beneint el terma, les cases i a tots els cristians. Posteriorment totes les germandat es dirigixen a la Casa Residencia a on fan obsequis per al majors i els feliciten les Pasqües.

Abans, fa mes de 25 anys, per la decada dels anys 1980, despres de l'Encontre Glorios, tenia lloc l'eixida al camp o a les casetes de camp, a menjar-se la "MONA DE PASQUA" o "PANQUEMAO". Tots els amics i amigues anavem a jugar i passar unes vespraes divertides botant la corda i a tota classe de jocs tipics de l'epoca.

Posteriorment tot aço s'ha perdut per les circumstancies de la faena i el quefer de cada dia, i sols es celebra el Dumenge de Pasqua, ya que el dilluns i dimats -segon i tercer dia de Pasqua- es dia de treball i les obligacions no heu permitixen.

En este mes d'Abril, per la mitat de mes, tenia lloc la celebracio de CEVIDER, Fira Internacional de la Ceramica, Vidre i Elements Decoratius, a la que molts fabricants de Manises acodien. Durava casi una semana i en ella s'exposaven totes les novetats que durant tot l'any s'estaven preparant en els tallers, els dissenyadors i pintors.


DIA 12: SANT VICENT FERRER, EL COMBREGAR D'IMPEDITS.
Tots els anys es este dia es celebra el Combregar d'Impedits, es Festa, i despres de la Missa -que es celebra en Llengua Valenciana- a l'hora de la Comunio, el retor ix al carrer a donar-la a totes les persones que per edat, impediment o malaltia no poden acodir a Combregar.

Previament, el dissabte anterior, es recorre el poble en una campana anunciant l'itinerari de la provesso, un itinerari que es fa d'acort en el domicilio dels que va a rebre la comunio.

2010: INFORMACIO SOBRE EL COMBREGAR D'IMPEDITS:



FIRA DEL LLIBRE EN MANISES

Este dissabte 24 i dumenge 25 d'abril de 2010, te lloc en la Plaça Rafael Atard de Manises, la tradicional Fira del Llibre. L'horari es de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 21:00 hores.

Aproximadament acodixen una vintna de firmes: Editorials, papereries, associacions culturals i municipals, que oferixen les novetats de l'ultim any.

Dos Associcions Maniseres: L'Ateneu Cant i Fum i El Centenar de la Ploma, oferixen -des del primer dia de la convocatoria- llibres en Idioma Valencià.

L'any passat, 2009, varen fer la presentacio i firma de EN TRELLAT I EN SAÓ, El Refraner Valencià de Joan Benet, qui estigue firmant llibres en la caseta.

Per a mes informacio sobre els llibres que estaran a la venda:

Llibres de Manises i la seua Historia:


Llibres sobre el teatre valencià:


Llibres sobre l'Historia dels Valencians:


2009: Reportage de la Fira del Llibre:



DIA 24: MISSA EN LLENGUA VALENCIANA ( QUART DISSABTE DE CADA MES ) A LES 20:00 HORES EN L'IGLESIA DE SANT JOAN BATISTE.

No hay comentarios:

Publicar un comentario